Toont alle 9 resultaten

Bijenwaskaars maken of kopen?

Bijenwaskaars maken of kopen? Bij Het Honingmagazijn vindt u alles wat u nodig heeft. Zo kunt u bij ons terecht voor kant-en-klare bijenwas kaarsen en waxinelichtjes en alle benodigdheden om zelf bijenwaskaarsen te maken, waaronder bijenwas pastilles, lonten, mallen, pannen en meer.

Waar wacht u nog op? Ontdek ons aanbod, bestel de producten die u nodig heeft en voor u het weet kunt u aan de slag! Benieuwd hoe u het beste bijenwaskaarsen kunt maken? Lees dan vooral verder.

 

Waskaarsen maken

De voordelen van een bijenwaskaars vs. een ‘normale’ kaars

Vergeleken met normale kaarsen hebben bijenwas kaarsen meerdere voordelen. Zo zijn bijenwas kaarsen – mits u gebruik maakt van onze bijenwas pastilles – een stuk duurzamer, zorgen ze voor nauwelijks of geen gele aanslag op de muren, branden ze een stuk langer dan normale kaarsen en is de rook van een kaars van bijenwas doorgaans een stuk aangenamer.

Bijenwaskaars kopen of zelf maken?

Dat bijenwaskaarsen leuk, gezellig, duurzamer én gezonder zijn staat als een paal boven water. De vraag is alleen: moet u zelf een bijenwaskaars maken of er een of meerdere kant-en-klaar kopen? In principe is de keuze aan u. Bijenwaskaarsen kopen, bijvoorbeeld onze waxinelichtjes van bijenwas, is erg gemakkelijk en kost nauwelijks tijd, maar door zelf een bijenwas kaars te maken bepaalt u zelf hoe deze eruit komt te zien. Ook is de kaarsen zelf maken voordeliger – helemaal als u dit regelmatig doet. Daarnaast vinden sommige mensen kaarsen maken simpelweg een leuke bezigheid.

Stappenplan: zo maakt u zelf een kaars van bijenwas

Maakt u veel liever uw eigen bijenwaskaarsen in plaats van deze kant-en-klaar te kopen? Volg dan het onderstaande stappenplan.

Dit heeft u nodig

Om zelf bijenwas kaarsen te maken heeft u de volgende spullen nodig:

 • pure bijenwas pastilles
 • potjes of mallen voor het gieten van de kaarsen of cups voor waxinelichtjes
 • lonten
 • normale pan of een smelt- en gietkan voor de bijenwas

Al deze spullen vindt u in ons assortiment. Heeft u zelf al wat van deze spullen in huis? Dan kunt u deze natuurlijk gebruiken.

1. Mallen schoonmaken

De eerste stap is om de mallen (speciale mallen voor kaarsen, cups voor waxinelichtjes, potten, glazen, oude verpakkingen, noem maar op) goed schoon te maken. Zo weet u zeker dat de bijenwaskaarsen goed lukken.

2. Bijenwas Au bain-marie smelten

Smelt de bijenwas pastilles Au bain-marie, ofwel door een laagje water in de pan op te warmen en de bijenwas op een schaaltje hierboven te leggen. Let op: smelt de bijenwas nooit direct op het vuur.

3. Lont plaatsen

Plaats ondertussen de lonten. Een handige truc: leg een potlood horizontaal op de mal en hang hier de lont aan. Zo zorgt u ervoor dat de lont de juiste lengte is (moet iets boven de mal uitsteken) en mooi in het midden van de bijenwaskaars zit.

4. Voorzichtig inschenken

Zodra de was volledig gesmolten is en de lonten goed zitten kunt u de bijenwas in de mallen gieten. Met een speciale gietkan voor bijenwas gaat dit het gemakkelijkste, maar op een andere manier kan ook prima, zolang u dit maar voorzichtig en beheerst doet.

5. Eventjes geduld

Nu de gesmolten bijenwas en lonten in de mallen zitten is het even geduld hebben tot de bijenwas hard is geworden en afgekoeld.

6. De kaarsen van bijenwas zijn klaar voor gebruik!

Wanneer de kaarsen hard zijn geworden kunt u ze voorzichtig uit de mallen halen en zijn ze klaar voor gebruik.

Waarom bijenwaskaarsen (en benodigdheden) van Het Honingmagazijn?

 • Ruim & gevarieerd assortiment
 • Profiteer van aantrekkelijke prijzen
 • Gespecialiseerde imkerij en imkervakhandel
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Klanttevredenheidsscore van 4,6 uit 113 reviews
 • Veilig betalen met iDeal, Bancontact of uw creditcard
 • Snelle levering van de bijenwas waxinelichtjes of de benodigde materialen
 • Deskundig advies van ervaren imkers
 • Afhalen in Epe en Rhenen is mogelijk
 • Bestelling niet naar wens? Wij lossen het voor u op!

Ook voor andere bijenproducten

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor tal van andere honing- en aan bijen gerelateerde producten. Denk hierbij aan bijenwas pastilles, bijenvoer, imkergereedschap, imkerkleding, rauwe, verse Nederlandse Bloemen- of Lindehoning en meer. Ontdek ons aanbod in onze webshop!

Cursusaanbod

Naast voor onze talloze producten kun je bij ons ook terecht voor diverse cursussen met betrekking tot bijenhouden. Meer weten? Bekijk dan ons cursusaanbod of neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Plaats direct een bestelling!

Weet u al welke producten u nodig heeft om een bijenwaskaars te maken? Of koopt u deze liever kant-en-klaar? Plaats de producten in uw winkeltje, reken af en u heeft de spullen binnen enkele dagen in huis. Heeft u vragen over onze bijenwas kaarsen of over de status van uw bestelling? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch (0611950583), via de mail of via ons contactformulier.

Wat maakt bijenwas kaarsen bijzonder?

Bijenwas kaarsen staan bekend om hun natuurlijke oorsprong en unieke eigenschappen. Ze verspreiden een subtiele, aangename geur en branden helderder en langer dan veel andere kaarsen. Bovendien produceren ze een warm en rustgevend licht dat een gezellige sfeer creëert.

Zijn bijenwas kaarsen duurzaam?

Ja, bijenwas kaarsen worden als duurzaam beschouwd. De productie ervan ondersteunt bijenteelt, wat essentieel is voor het behoud van bijenpopulaties en de bestuiving van gewassen. Daarnaast branden bijenwas kaarsen zonder schadelijke stoffen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn.

Kan ik zelf bijenwas kaarsen maken?

Absoluut! Op onze website vind je alles wat je nodig hebt om zelf bijenwas kaarsen te maken. Van hoogwaardige bijenwas tot complete sets en instructies, we bieden een scala aan producten om je creatieve project tot een succes te maken. Ontdek het plezier van het ambachtelijk maken van je eigen kaarsen!

Zijn bijenwas kaarsen geschikt als cadeau?

Zeker! Bijenwas kaarsen maken niet alleen prachtige decoratieve stukken, maar ze zijn ook geweldige cadeau-ideeën. Het natuurlijke karakter en de warme gloed maken ze geliefd bij velen. Bekijk ons assortiment voor elegante bijenwas kaarsen die perfect zijn om als geschenk te geven bij verschillende gelegenheden.