Resultaat 1–12 van de 137 resultaten wordt getoond

Bijenkasten van hout

Bent u op zoek naar een houten bijenkast? Maak kennis met Imkervakhandel en Imkerij Het Honingmagazijn. In onze webwinkel treft u een groot aanbod aan verschillende soorten bijenkasten en toebehoren aan. Zo verkopen wij diverse houten bijenkasten, waaronder de Nederlandse Spaarkast, de Dadant US en Dadant-Blatt kast, Warré bijenkasten en ook Langstroth bijenkasten. Het gaat hier in nagenoeg alle gevallen om stapelkasten. Alleen de Top Bar Hive en Golz bijenkasten zijn dat niet. Door van hout gebruik te maken bij de productie brengt de bijenkast diverse voordelen met zich mee. Lees meteen verder als u daar meer over wilt weten!

Houten bijenkast kopen? Plaats uw bestelling bij Het Honingmagazijn! Bij vragen of voor een scherpe offerte kunt u vrijblijvend contact opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06 11950583.

 

Bijenkasten van hout

Bijenkast van hout

Uw eigen bijenkast van hout bestellen? Een houten bijenkast is de ideale manier om een prettige leefomgeving voor uw bijen te creëren. Bij het maken van de keuze voor een bijenkast is het belangrijk om voor een goede isolatie en ventilatie te zorgen. Bekijk het aanbod houten bijenkasten en plaats een bestelling in de webshop of in de imkerwinkel van Het Honingmagazijn, wij zijn gevestigd in Epe en Rhenen.

Waarom een bijenkast van hout?

Een bijenkast van hout is een duurzame en populaire keuze voor imkers. Hout is een natuurlijk materiaal dat van nature ademt, wat ervoor zorgt dat eventuele vocht en de temperatuur binnen de bijenkast wordt gereguleerd. De houten bijenkast biedt bijen een stabiele leefomgeving die het volk beschermt tegen weersinvloeden en temperatuurschommelingen. Ook heeft deze bijenkast een isolerende werking, zodat de bijen tijdens de zomermaanden worden beschermd tegen de hitte en tijdens de wintermaanden minder last hebben van de kou.

Door middel van goed onderhoud gaat uw bijenkast van hout jaren mee. Een groot voordeel van deze kast is dat ze aanpasbaar zijn aan uw persoonlijke voorkeuren en bij schade gerepareerd kunnen worden door professionele imkers. Een ander voordeel van deze materiaalkeuze is dat de houten bijenkast een klassieke uitstraling heeft. Zo past het binnen een tuin waar ook de esthetiek belangrijk is. Maakt u de keuze voor een houten bijenkast? Dan sluit u zich aan bij de traditionele imkerijpraktijken.

Welk hout wordt gebruikt voor bijenkasten?

Bijenkasten worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Hierbij is de keuze sterk afhankelijk van de mate van duurzaamheid en isolerende eigenschappen. Naaldhout, zoals grenen of vuren, is de meest gebruikte soort voor bijenkasten. Kenmerkend voor deze naaldhoutsoorten is dat ze weerstand bieden tegen weersinvloeden en gemakkelijk aan te passen zijn. Er zijn ook bijenkasten die worden gemaakt van hardhoutsoorten, zoals eiken en ceder. Hardhout is net als naaldhout een duurzame en weerbestendige keuze. Het resultaat? Een lange levensduur van uw bijenkast. Met name cederhout is een geliefde materiaalsoort onder imkers. Cederhout beschikt van nature over natuurlijke oliën die andere insecten en schimmels kunnen afweren.

De selectie van uw bijenkast van hout draagt bij aan het algemene welzijn van de bijenpopulatie. Voor het bijenvolk en de bijenproducten is het van belang dat u kiest voor hout dat vrij is van chemicaliën zoals pesticiden die worden gebruikt om het hout te behandelen. Deze stoffen zijn namelijk schadelijk en kunnen leiden tot bijenvergiftiging.

Bijenkast verven

Hout is een materiaalsoort dat geschikt is om te verven of te beitsen. Dit doet u voornamelijk bij de onderdelen die worden blootgesteld aan de weersinvloeden. De onderdelen die u hier bewerkt, zijn bijvoorbeeld de vliegplank, de buitenkant en de bodem. Let bij het kiezen van de kleur verf of beits wel op de veiligheid van de verfsoort en de kleuren die bijen kunnen zien. Beschikt u over meerdere kasten? Dan is het aan te raden om de buitenkant andere kleuren te geven om vervliegen te voorkomen.

Het Honingmagazijn: imkerwinkel en imkerij

Het Honingmagazijn is een imkerwinkel en imkerij gevestigd in het Gelderse Epe en het Utrechtse Rhenen. In onze webshop en imkerwinkels op locatie vindt u de allerlekkerste honing, bijenwas pastilles, maar ook imkerbenodigdheden zoals imkergereedschap, bijenkorven en imkerkleding. Naast dat wij bijenproducten aanbieden, is het ook mogelijk om een imkercursus te volgen. Tijdens deze cursus nemen we u mee in de wereld van het bijenhouden en leert u alles over deze traditionele ambacht. Ontdek het cursusaanbod van onze imkerij.

Bijenkast van hout kopen?

Bijenkast kopen?? Bekijk de diverse houten bijenkasten en onderdelen in ons assortiment en plaats direct een bestelling! Ook voor specifieke vragen of meer informatie kunt u uiteraard bij ons terecht. Neem contact op door gebruik te maken van het contactformulier of stuur een e-mail naar info@honingmagazijn.nl. Liever direct contact opnemen? Bel dan gerust naar 06-11950583 (Epe) of 06-19374519 (Rhenen).