Toont alle 11 resultaten

 

Golz Bijenkasten

Golz bijenkast kopen? De houten bijenkasten van Golz zijn uiterst geschikt voor imkers die tijdens het verplaatsen van hun kasten moeite hebben met het optillen van de zware bijenkasten. Deze kasten bieden imkers vele voordelen doordat ze een andere indeling hebben dan de spaarkasten die je gewend bent. Benieuwd naar de handige Golz bijenkast? Bekijk het aanbod en plaats een bestelling in de imkershop van Het Honingmagazijn.

De geschiedenis van de Golz bijenkast

Wolfgang Golz was een imker uit het Duitse Hambergen. Dit is een plaats in de buurt van Bremen. Golz ontwierp een bijenkast waarin alle 17-raams kamers zich op hetzelfde niveau bevinden. Een groot voordeel van deze uitvinding is dat het niet nodig is om honingkamers te tillen. De volle en lege honingkamers zijn ter plekke om te wisselen. Bijenkolonies die in de Golz bijenkast leven zijn groot en wat nog beter is: volgens vele imkers is de honingopbrengst hoger dan in stapelkasten.

Het fijne aan deze kast is dat de imker het met gemak kan gebruiken, zonder rugpijn. Daarom is het zeer geschikt voor standimkers. Dit zijn imkers die altijd op dezelfde plek hun bijenvolk houden. Je werkt doorgaans op stahoogte en de bijenkast is toegankelijk van bovenaf. Door de bovenkant eraf te halen, heb je direct overzicht over de compartimenten die in de kast zijn verwerkt.

De indeling van een Golz bijenkast

In een normale bijenkast zijn de broedkamer en honingkamer op elkaar gestapeld. Dit noem je een stapelkast. Bij de bijenkasten van het merk Golz is dit anders: de kamers zijn in dit geval op één niveau achter elkaar geplaatst. Deze kast is dus niet een stapelkast, maar een vlakke kast, die je op een vaste plaats laat staan. Voorin de kast bevindt zich de broedkamer en achterin de kast bevindt zich de honingkamer. Deze ruimtes zijn gescheiden door een moerrooster.

Wil je gebruik maken van een Golz bijenkast? Dan zijn je nuttige vriendjes je zeer dankbaar. In de bungalowkast kunnen bijen zich ongehinderd door de beschikbare onderruimte manoeuvreren. Vanaf de broedkamer bewegen ze zich door het rooster naar de honingkamer, waar ze de cellen in de ramen vullen. Vervolgens gaan ze weer met gemak terug naar de broedkamer.

Bijenkasten en -producten uit ons assortiment

Naast de Golz bijenkast verkopen we ook andere houten bijenkasten. De houten bijenkasten die wij bij imkerwinkel en imkerij Het Honingmagazijn in het aanbod hebben, zijn van de merken Warre, Top Bar Hive, Segeberger, Dadant-Blatt en Langstroth. Daarnaast verkopen we ook tal van imkerbenodigdheden. Waar je aan kunt denken? Imkerkleding, berokers, en bijenvegers. Maar ook producten die door honingbijen worden gemaakt vind je terug in ons assortiment. Maak een keuze uit de allerlekkerste honingsoorten, bijenwas pastilles en waskaarsen.

Onze imkerij bevindt zich in het Gelderse Epe en Rhenen. Hier verzorgen wij diverse cursussen om de ambacht van het bijenhouden over te brengen aan hobby- en beroepsimkers. Wil je advies over het bijenhouden of kijk je ernaar uit om te starten met je eigen bijenvolk? Door onze jarenlange ervaring in de imkerij kun je altijd rekenen op een leerzame, maar vooral leuke leerervaring.

Bestel een Golz bijenkast

Een horizontale Golz bijenkast bestel je uiteraard bij Het Honingmagazijn. Bekijk de complete bijenkast en de vele benodigdheden en plaats een bestelling in onze webshop. Vervolgens zorgen wij ervoor dat je je bijenkast binnen enkele werkdagen ontvangt. Heb je vragen over specifieke producten of wil je graag advies over het bijenhouden? Neem gerust contact op door het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@honingmagazijn.nl.