Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

 

Kunstraat

Kunstraat in diverse maten

Wilt u bijen kunstraat kopen? Bekijk dan hierboven het assortiment van Imkervakhandel en Imkerij Het Honingmagazijn. Bij ons vindt u onder meer was voor een Nederlandse spaarkast, voor een Dadant Blatt kast en darrenraat Simplex voor een Nederlandse spaarkast. Er bestaan verschillende maten, dus bedenk goed welke maat u nodig heeft voor uw bijenkast raampjes.

Klik op het product om meer informatie te verkrijgen per raat. Wenst u advies, bijvoorbeeld over de maten? U kunt deskundig advies inwinnen bij onze ervaren imkers. Bel gerust naar 06 11950583 voor passend advies.

Waarom kunstraat kopen bij Het Honingmagazijn?

  • Breed assortiment aan kunstraten en ramen
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Veilig betalen
  • Snelle levering
  • Deskundig advies van ervaren imkers
  • Afhalen in Epe en Rhenen
  • Bestelling niet naar wens? Wij lossen het voor u op!

Wat is een kunstraat?

Een kunstraat, ook wel startraat of wastafel genoemd, is een dunne plaat bijenwas met daarin aan beide zijden een voordruk van de celstructuur. Er zijn twee manieren om een startraat te maken: walsen of gieten.

Een gewalste kunstraat krult om, want de plaat is dunner dan een gegoten raat en daardoor flexibeler en gemakkelijker te verwerken. Nadeel van gewalste was is dat het de neiging heeft om een beetje te vervormen in de raampjes.

Gegoten was

Gegoten kunstraat is dikker dan een gewalste raat en brokkelt sneller af. Ook is de gegoten was brosser dan gewalste was. Echter bouwen de bijen de gegoten raat sneller uit. Tevens blijft gegoten was rechter in de raampjes, Waardoor het heel geschikt is om de raampjes van tevoren in te smelten en deze een tijdje te laten staan.

Bijen kunstraat kopen

Heeft u de juiste kunstraat gevonden voor uw bijenkast raampjes en heeft u besloten dat u de was wilt kopen? Dan hoort u nog enkele opties te kiezen. Welk formaat kiest u bijvoorbeeld: broedkamer per 2 kg, honingkamer per 1 kg of een combi? En gaat u voor met of zonder zaagsnede? Als dit allemaal duidelijk is, kunt u direct bestellen.