Toont alle 2 resultaten

 

Top Bar Hive Bijenkasten

Top Bar Hive Bijenkasten

Bent u op zoek naar een Top Bar Hive bijenkast? Ook wel een TBH bijenkast genoemd. Die vindt u gegarandeerd in het uitgebreide aanbod van Het Honingmagazijn. Deze bijenkast kent diverse namen, waaronder dus de afkorting TBH bijenkast, maar ook de benaming toplattenkast komt u wellicht bekend voor. Voor allerlei onderdelen en handige bijproducten voor uw Top Bar Hive bijenkast kunt u hier terecht.

Wat is een TBH Bijenkast?

In een Top Bar Hive bijenkast zitten geen ramen, waardoor de bijen hun raat alleen aan de toplatten van de kast vast kunnen maken. Dit is bij uitstek dé kast voor de imker die de bijen een zo natuurlijk mogelijke behuizing wil geven. Ook een meer ervaren imker heeft veel aan deze kast!

Deze kast is verkrijgbaar in meerdere formaten. In ons assortiment vindt u een uitgebreid assortiment aan Top Bar Hive bijenkasten die te koop staan.

Bekijk hier het uitgebreide aanbod in de webshop en plaats een bestelling. Meer weten? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op.

Hoe werkt de Top bar hive bijenkast?

Deze kast is van hout en is zeer geschikt voor imkers die willen dat de bijen de raat helemaal zelf bouwen. Dit is namelijk een kast zonder de gebruikelijke honing- en broedraampjes. Wanneer u een stukje raat of een strookje was aanbrengt op de toplatten, weten de bijen precies welke kant ze op moeten. Dan bouwen ze de raat in de goede richting uit.

Let op: met deze methode kunt u geen honing slingeren, want u werkt met toplatten in plaats van ramen.

Hele kast en bijproducten

U kunt een TBH bijenkast direct als een complete kast kopen bestaande uit een bodem met rvs beluchtings- en varroaroosters, lades, controleluik, meerdere vlieggaten met vlieggatschuif en muizenrooster en uiteraard een romp voorzien van meerdere toplatten.

Daarnaast vindt u in onze webshop vele bijproducten waarmee u uw bijenkast goed kunt onderhouden. Deze producten en vele andere bijenkasten van hout kunt u direct bestellen bij Het Honingmagazijn.

Top Bar Hive Bijenkast kopen?

Wilt u een Top Bar Hive bijenkast kopen? Bekijk alle bijenkasten in onze webshop en kies de kast die het best bij u past. Deze kast is zeer populair, doordat bijen hun raat in de natuur ook helemaal zelf willen maken.

In onze webshop kunt u ook allerlei benodigdheden en andere bijenkasten bestellen. Bijvoorbeeld een kast van hout of van kunststof. Meer weten of wenst u deskundig advies? Neem gerust contact op zodat wij u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.