Resultaat 1–12 van de 36 resultaten wordt getoond

Imkergereedschap

Op zoek naar imkergereedschap? Als imker heeft u naast bijenkasten en imkerkleding immers ook andere imkerbenodigdheden nodig. Bij Imkervakhandel en Imkerij Het Honingmagazijn vindt u gereedschap dat écht van pas komt. Neem nou een kastbeitel, beroker, bijenveger en kruidentabak – deze producten zijn simpelweg onmisbaar voor iedere imker. Als u imkergereedschap bij ons bestelt, geniet u van voordelige prijzen en snelle levering.

Welk gereedschap mist er nog in uw gereedschapskoffer? Kijk rustig rond in onze webwinkel en bestel de producten die u nodig hebt. Of wil u graag advies van een van onze ervaren imkers, bijvoorbeeld over een van onze bijenkasten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 06 11950583. Heeft u vragen over uw bestelling? Stuur dan een e-mail naar info@honingmagazijnepe.nl en vermeld in de mail uw ordernummer.

 

Imkergereedschap

Imkergereedschap kopen bij Het Honingmagazijn?

 • Breed assortiment aan imkergereedschap en andere imkerbenodigdheden;
 • Aantrekkelijke prijzen;
 • Veilig betalen;
 • Snelle levering;
 • Deskundig advies van ervaren imkers;
 • Afhalen in Epe en Rhenen;
 • Bestelling niet naar wens? Wij lossen het voor u op!

Wat heeft een imker allemaal nodig?

Als imker kan je niet zonder geschikt gereedschap, net zoals een timmerman of loodgieter dat niet kan. Maar welke imkerbenodigdheden zijn echt ‘nodig’? We zetten het voor je op een rijtje:

 • Kastbeitels: in verschillende maten (zie onderstaand);
 • Berokers: ook in verschillende maten
 • Kruidentabak
 • Een (kunststof) bijenveger
 • Geschikte imkerkleding

Natuurlijk heeft u ook allerlei andere producten, die niet per se onder de noemer ‘imkergereedschap’ vallen, nodig. Denk hierbij aan een houten bijenkast van Dadant of meerdere Simplex houten of kunststof bijenkasten van een ander merk,

1. Kastbeitel: maakt ramen en kastdelen open

Een kastbeitel is handig imkergereedschap. Met een beitel wringt u de ramen en kastdelen van een bijenkast probleemloos open. Een goede kastbeitel is van RVS materiaal gemaakt, omdat RVS de honing niet zal verontreinigen. U denkt nu misschien: ik kan toch ook een schroevendraaier gebruiken om de ramen te openen? De ervaren imker weet: een schroevendraaier is hiervoor ongeschikt. Een schroevendraaier beschadigd namelijk het hout van de bijenkast en kan de honing verontreinigen. Laat de schroevendraaier dus in uw ‘gewone’ gereedschapskist liggen en koop een RVS kastbeitel die goed in de hand ligt – hier heeft u nog jaren profijt en plezier van.

2. Een beroker voor de bijeninspectie

Om de bijen te inspecteren hebben imkers een beroker nodig. Een beroker spuit een klein beetje rook, hierdoor kalmeren de bijen. U kunt nu rustig het bijenvolk inspecteren. Er zijn twee verschillende berokers: de balgberoker en imkerpijp (ook wel een dathepijp genoemd). Een balgberoker is handiger als u enkel rook wilt bij het openen en sluiten van de bijenkast. De imkerpijp draagt u om uw nek en hierdoor heeft u uw handen vrij tijdens de inspectie. Een beroker gebruikt u in combinatie met kruidentabak, doorgaans een mengsel van kruiden en houtsnippers. Welke beroker en welk kruidentabak u kiest is aan u.

Bekijk zelf welk imkergereedschap we nog meer in ons assortiment hebben. Op zoek naar gereedschap of andere imkerbenodigdheden? Laat het ons weten, wellicht kunnen we u verder helpen.

3. Bijenveger

Met een bijenveger dient u voorzichtig om te springen. De bijen zelf zijn namelijk allesbehalve fan van een veger. Daar waar men vroeger bijenvegers gebruikte om bijen van ramen te vegen, weten we nu dat dit veel gemakkelijker met kloppen gaat. Toch mag een bijenveger niet missen in uw arsenaal. Waarom? Een veger is erg handig als u een zwerm moet vangen en bijvoorbeeld de laatste paar bijen moet elkaar moet vegen.

4. Veilig bijenhouden met imkerkleding & meer

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor imkerkleding: een compleet imkerpak, imkerjack, afritsbare hoed en kinderkleding. Met deze kleding bent u compleet beschermd tegen de bijen. Al onze imkerkleding is, net zoals onze andere imkerbenodigdheden, van professionele kwaliteit en verkrijgbaar in uiteenlopende maten voor zowel volwassenen als kinderen.

Alle imkerbenodigdheden voor bijenhouden

In onze webshop vindt u een verscheidenheid aan imkerbenodigdheden. Alles wat u nodig heeft om bijen te houden (en misschien zelfs heerlijke honing maken) kunt u bestellen bij Het Honingmagazijn. Van verschillende soorten houten bijenkasten en bijbehorende onderdelen tot materialen voor het maken van bijenkorven. Wij hebben bijenkasten van hout en kunststof in ons assortiment, van merken als Nederlandse Spaarkast, Simplex, Segeberger, Dadant, Golz, Top Bar Hive, Langstroth en Warré. Andere imkerbenodigdheden die u in de webshop kunt vinden zijn ramen, kunstraat, bijenvoer, bijenkorven, glaswerk, deksels, emmers, een spaarkast, complete starterspakketten en nog veel meer.

Imker worden?

Aan uw imkerbenodigdheden heeft u weinig als u niet weet wat u er mee moet doen. Daarom vindt u bij ons, naast imkergereedschap, ook een uitgebreid cursus- en workshopaanbod. Zo bieden wij cursussen bijenhouden voor zowel beginnende als gevorderde imkers aan en hebben we workshops koninginnenteelt, korfvlechten en bijengezondheid. Hier leert u alles over het houden van bijen en wat hier allemaal bij komt kijken. Ook hoe u uw imkerbenodigdheden veilig kunt gebruiken komt aan bod. Onze cursussen en workshops worden gegeven in onze imkerij in Rhenen en Epe en in samenwerking met de lokale afdelingen van ImkersNederland .

Bestel uw imkergereedschap bij Het Honingmagazijn

Kijk rustig naar het imkergereedschap op onze website en bestel direct als u gevonden heeft wat u zoekt. Wenst u advies? Of heeft u vragen over onze andere producten, bijvoorbeeld onze bijenkasten, kunstraten, spaarkasten of starterspakketten? Kom dan met onze ervaren imkers in contact. U kunt ons telefonisch bereiken via 06 11950583.

Wat heeft een imker allemaal nodig?

Een imker heeft diverse essentiële benodigdheden nodig, waaronder bijenkasten, raampjes, honingextractors, imkerpakken, rokers, bijenborstels en meer. Deze gereedschappen helpen imkers bij het verzorgen van bijenvolken en het oogsten van honing.

Wat draagt een imker?

Een imker draagt doorgaans beschermende kleding zoals een imkerpak, handschoenen en een hoed met sluier om zichzelf te beschermen tegen bijensteken. Deze uitrusting is cruciaal om veilig en comfortabel in de buurt van bijen te kunnen werken.

Wat doet een imker precies?

Een imker houdt bijenvolken en zorgt voor hun welzijn. Dit omvat taken zoals het controleren van de bijenkasten, het controleren van de gezondheid van de bijen, het toevoegen of verwijderen van raampjes, het oogsten van honing en bijenwas, en het nemen van maatregelen om de bijenpopulatie te ondersteunen.

Hoeveel bijenkasten mag je hebben?

In Nederland zijn er geen strikte regels voor het aantal bijenkasten dat een imker mag hebben. Dit kan variëren op basis van persoonlijke ervaring, beschikbare ruimte en lokale regelgeving. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis en middelen hebt om verantwoordelijk voor je bijenvolken te zorgen, ongeacht het aantal kasten dat je hebt.