• Veluwe
  • Terschelling

Imkervakhandel

Het Honingmagazijn

Cursusaanbod seizoen 2018-2019

Beginnerscursus bijenhouden februari 2019

Vanaf de eerste lessen, die beginnen half februari, leert de cursist de hele cyclus van het bijenjaar kennen. Er zijn een aantal theorielessen op de donderdagavond, maar het meeste is praktijk, op zaterdagmorgen en in de zomer weer op donderdagavond. Er wordt in het volk gekeken hoe je het gedrag van de bijen leert herkennen, hoe je je bijenvolk gezond houdt, hoe het bijenjaar verloopt, hoe je zelf raampjes maakt en hoe je moet slingeren. Er wordt (indien mogelijk) naar het fruit gereisd en/of naar de heide. Aan het einde van de cursus, in september-oktober, volgt een eindtoets van de theoretische kennis. Elke cursist die deze toets met voldoende gevolg aflegt ontvangt een diploma. Informatie over de kosten e.d. krijgt u bij aanmelding. Aanmelden kan, en wel hier of door middel van ons contactformulier.

Cursus korven en manden vlechten

Op de eerste donderdag van november 2018 is een nieuwe cursus korfvlechten gepland. Deze vindt plaats op 10 donderdagavonden van 19.00 – 21.30 uur in de educatieruimte van Het Honingmagazijn. De cursus is ook geschikt voor niet-imkers, want men kan ook leren manden vlechten. De kosten voor de cursus zijn € 135,–, inclusief materialen, koffie en thee. Aanmelden kan, en wel hier of door middel van ons contactformulier. Een aantal gevorderden gaan dit jaar een vierkante (uddeler) korf vlechten. Hieraan kunnen mensen die al een aantal jaren korven vlechten deelnemen, ook als u hiervoor interesse heeft kunt u zich aanmelden.

Cursus Koninginnenteelt

De cursus Koninginnenteelt staat ook voor 2019 weer ingepland. De eerste avonden zijn theorie-avonden. Er volgen daarna praktijkdagen, deze worden in mei ingepland. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en de ontwikkelingen in de bijenvolkeren. De cursus wordt gegeven door Evert van Ginkel. De kosten voor deze cursus (7 bijeenkomsten) bedragen waarschijnlijk € 135,–, exclusief cursusboek.

Voor alle cursussen geldt dat ze uitsluitend plaatsvinden bij voldoende deelname.

Aanmelden kan via deze link: aanmelding honingmagazijn

De kosten van de verschillende cursussen en workshops zijn onder voorbehoud, aangezien deze afhankelijk zijn van de beschikbare docenten, het aantal deelnemers en het aantal bijeenkomsten.