• Veluwe
  • Terschelling
  • 4.4 van de 5 sterren

Imkervakhandel

Het Honingmagazijn

Cursusaanbod seizoen 2019-2020

Cursus Korfimkeren

Het Honingmagazijn organiseert in samenwerking met Rob van Hernen vanaf januari de cursus Korfimkeren. Rob is een beroepsimker met enkele honderden korven. Tevens is hij leraar Bijenteelt. De cursus zal bestaan uit enkele theorielessen, die gegeven worden bij Het Honingmagazijn in Epe. De praktijklessen worden gegeven bij de stand van Rob van Hernen.

Eind november – begin december zullen het definitieve programma en de kosten bekend zijn.

U kunt zich hier nu reeds vrijblijvend opgeven, want het aantal plaatsen is beperkt.

Workshop propolis tinctuur en zalf maken

In samenwerking met Jan-Arie van Berkum organiseren wij op 9 november bij Het Honingmagazijn weer een workshop propolis tinctuur en zalf maken. Voor het programma kijkt u hier: Workshop zalf maken 2019. De kosten voor deze workshop bedragen € 37,50 inclusief materiaal en koffie/thee. Aanmelden kan hier.

Beginnerscursus bijenhouden februari 2020

Vanaf de eerste lessen, die beginnen half februari, leert de cursist de hele cyclus van het bijenjaar kennen. Er zijn een aantal theorielessen op de donderdagavond, maar het meeste is praktijk, op zaterdagmorgen en in de zomer weer op donderdagavond. Er wordt in het volk gekeken hoe je het gedrag van de bijen leert herkennen, hoe je je bijenvolk gezond houdt, hoe het bijenjaar verloopt, hoe je zelf raampjes maakt en hoe je moet slingeren. Er wordt (indien mogelijk) naar het fruit gereisd en/of naar de heide. Aan het einde van de cursus, in september-oktober, volgt een eindtoets van de theoretische kennis. Elke cursist die deze toets met voldoende gevolg aflegt ontvangt een diploma. Informatie over de kosten e.d. krijgt u bij aanmelding. Aanmelden kan tot begin februari, en wel hier of door middel van ons contactformulier.

Cursus korven en manden vlechten

De cursisten van het afgelopen jaar en hun werk bekijkt u hier:

Op de eerste donderdag van november 2019 is een nieuwe cursus korfvlechten gepland. Deze vindt plaats op 10 donderdagavonden van 19.00 – 21.30 uur in de educatieruimte van Het Honingmagazijn. De cursus is ook geschikt voor niet-imkers, want men kan ook leren manden vlechten. De kosten voor de cursus zijn € 135,–, inclusief materialen, koffie en thee. Aanmelden kan, en wel hier of door middel van ons contactformulier.

Cursus Koninginnenteelt

De cursus Koninginnenteelt is bezig. De eerste avonden zijn theorie-avonden. Er volgen daarna praktijkdagen, deze worden in mei ingepland. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en de ontwikkelingen in de bijenvolkeren. De cursus wordt gegeven door Evert van Ginkel. De kosten voor deze cursus (7 bijeenkomsten) bedragen   € 135,–, exclusief cursusboek. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Voor alle cursussen geldt dat ze uitsluitend plaatsvinden bij voldoende deelname.

Aanmelden kan via deze link: aanmelding honingmagazijn

De kosten van de verschillende cursussen en workshops zijn onder voorbehoud, aangezien deze afhankelijk zijn van de beschikbare docenten, het aantal deelnemers en het aantal bijeenkomsten.