Imker worden? Cursusaanbod 2023

HULP NODIG?

Voor meer informatie over de lesprogramma’s & -data en cursusgelden of wilt u zich aanmelden:

Bel 06-1937 4519 –of mail naar info@honingmagazijn.nl

Neem contact op

Imker worden?

Wil je imker worden? Meld je dan aan een voor een imker worden cursus, of voor een van de workshops. Wij bieden een verscheidenheid aan diverse cursussen aan waarin we je alles leren over het houden van bijen, zowel voor de beginnende als voor de gevorderde imker. De cursussen worden gegeven op onze locaties in Rhenen en Epe en worden in samenwerking met lokale afdelingen van ImkersNederland verzorgd.


Uiteraard worden alle cursussen gegeven door ervaren imkers die graag hun passie voor bijenhouden met jou delen. Meld je aan voor een of meerdere van de cursussen, verzeker jezelf van een plek en ontwikkel jezelf.

Imker worden cursus volgen

Ben je gegrepen door het leven van een bijenvolk en wil je niets liever dan imker worden? Iedereen kan imker worden. Wanneer je een bijenvolk koopt of huurt en een bijenkast aanschaft, ben je eigenlijk al imker. Tenminste, dat is wat sommigen denken. Het is echter niet zo simpel. Het is verstandig om van een ervaren imker te leren hoe je bijen moet houden, bijvoorbeeld tijdens een professionele cursus. Op deze manier kun jij je bijen op een optimale manier verzorgen en zo veel mogelijk plezier beleven aan bijenhouden. Met bijen ondernemen is immers meer dan een passie.


Programma EPE cursussen 2023: 

meld je alvast aan

Basiscursus bijenhouden

In deze praktijkgerichte cursus leren wij je de basis in het houden van bijen!

Start februari 2023– 16 lessen >

Leraar Leo Gensen

Gevorderden cursus bijenhouden

Al een aantal jaar bezig? Maar wil je de fijne kneepjes leren? Wij helpen je!

Start februari 2023 – 15 lessen >

Leraar Leo Gensen

Koninginnenteelt

Benieuwd hoe je jouw eigen koningin kan telen? Schrijf je dan snel in!

Start april 2023– 6 lessen >

Leraar Henk Rostohar

Imkeropleiding PLUS – nieuw*

In deze 2 jaar duurde cursus vergaart u brede kennis over het imkervak. U start met de basiscursus en wordt aangevuld met diverse vakgerichte modules.

Start februari 2023–> Leraar Leo Gensen

Bijengezondheid (*)

Al een aantal jaar bezig? Maar wil je de fijne kneepjes leren? Wij helpen je!

Programma Rhenen cursussen 2023: 

meld je alvast aan

Basiscursus bijenhouden

In deze praktijkgerichte cursus leren wij je de basis in het houden van bijen!

Start februari 2023  – 16 lessen >

Leraar Joep Verheijden

Bijengezondheid

De gezondheid van jouw bijen is uiterst belangrijk. Leer voor ze zorgen!

Start 22 september VOL – 8 lessen

> Leraar Leo Gensen / Eric Blankert

Korfteelt 

Wil je weten hoe je het beste bijen kan telen in een korf? Schrijf je in!

start maart 2023– 6 lessen >

Leraar Kees van Holland / Leo Gensen

Gevorderden cursus bijenhouden

Al een aantal jaar bezig? Maar wil je de fijne kneepjes leren? Wij helpen je!

Start februari 2023 – 15 lessen >

Leraar Leo Gensen

Imkeropleiding PLUS – nieuw*

In deze 2 jaar duurde cursus vergaart u brede kennis over het imkervak. U start met de basiscursus en wordt aangevuld met diverse vakgerichte modules.

Start februari 2023  > Leraar Leo Gensen

Programma 2022 workshop:

Voor aanmelding van onderstaande workshops of meer informatie, mail naar info@honingmagazijn.nl

  • Bijenwas verwerken: 12 oktober – Rhenen aanvang 19.30u
  • Schilderen met bijenwas: 10 oktober – Epe aanvang 19.00u
  • Honing, zoveel meer
  • Propolis oogsten en verwerken
  • Wat is biologisch imkeren
  • De biologisch dynamisch kijk op bijenhouden

Voor beginners en gevorderden

Wij bieden een imker cursus aan voor beginnende en gevorderde imkers. Ben je beginner en leer je in een praktijkgerichte cursus graag de basis van bijenhouden? Dan is de basiscursus bijenhouden een geschikte cursus voor jou. Tijdens deze cursus leren imkers je alles over het houden van een bijenvolk en een optimale verzorging van bijen. Maar ook de wat meer ervaren imker die zich verder wil ontwikkelen, kan zijn hart ophalen en zich inschrijven voor een cursus bijen houden voor gevorderden. Tijdens deze cursus van 15 lessen, leert ervaren imker Leo Gensen je de fijne kneepjes van het vak.

Verdiepende cursus en workshops

Naast een imker cursus voor de beginnende en gevorderde imker, bieden we ook verdiepende cursussen en aan op onze locaties in Rhenen en Epe. Zo bieden we een cursus aan over het telen van je eigen koningin, maar ook over het vlechten van een korf. Dit is immers een traditionele ambacht. Ook bieden we een cursus aan waarin we je alle ins and outs leren over bijengezondheid én over het telen van bijen in een korf. Deze cursussen zijn uitstekend te combineren met de andere cursussen over bijen houden die we aanbieden.

Imker benodigdheden

Naast over de benodigde kennis over bijenhouden, moet je voor het houden van bijen ook over de juiste benodigdheden beschikken. In de webshop vind je allerlei soorten imkergereedschap, imker kleding en bijenkasten. Zo kunnen een houten of kunststof bijenkast, bijenvoer, verzorgingsproducten en producten voor het bestrijden van varroa natuurlijk niet ontbreken. En wat dacht je van een beroker op batterij, een kastbeitel of een dathepijp ventielkogel, mondstuk, schroef en deksel?


Maar ook goed passende imkerkleding is voor imkers onmisbaar. Hierbij kun je denken aan een imkerpak, imjerjack, lederen handschoenen en een imkeroverall. Op deze manier voorkom je dat de bijen onder de kleding komen en je steken. Wel zo veilig! We vertellen tijdens de cursus bijenhouden meer over de benodigdheden die je nodig hebt om het vak van imker zo goed mogelijk uit te voeren.


Imker worden? Meld je aan

Wil jij jezelf ontwikkelen tot imker tijdens de imker opleiding, of wil je graag een workshop volgen? Meld je dan aan voor een of meerdere cursussen die we aanbieden en leer de fijne kneepjes van het vak. Kies bijvoorbeeld voor de cursus voor gevorderden, of neem je graag deel aan de cursus gericht op koninginnenteelt? Leo Gensen leert je graag alles wat je maar wilt weten.


We delen onze passie meer dan graag met je. Ondernemen met bijen is immers meer dan een passie. Heb je een vraag over de cursussen die we aanbieden, of heb je een andere vraag? Neem gerust contact op met meer informatie! Laat je vraag en contactgegevens achter in het contactformulier, vervolgens nemen we zo snel mogelijk contact met je op. We helpen onze klanten zowel offline als online zo professioneel en persoonlijk mogelijk verder.