Bijenvolken kopen

Bijenvolk kopen waarbij je bent verzekerd van een zachtaardig volk met goede eigenschappen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Imkerij Het Honingmagazijn is een imkerij en imkerwinkel met ruim 25 jaar ervaring. Wij hebben verschillende eigen bijenvolken te koop, maar ook is huren een optie. Maak direct een reservering of neem contact op om naar de mogelijkheden te informeren.

GOEDE RESULTATEN

Eigen geselecteerde volken te koop

Heb je een nieuw bijenvolk nodig? Bij imkerij Het Honingmagazijn hebben we bijenvolken te koop. Wij telen zowel zachtaardige Carnica als Buckfast volken. Deze bijenvolken zijn prettig in de omgang en productief met het halen van nectar en stuifmeel. Alle bijenvolken die beschikbaar zijn bij Het Honingmagazijn zijn voorzien van een F1 koningin. Daarnaast is het ook mogelijk om vanaf medio mei een F1 Carnica koningin te reserveren. Bij bijen kopen is het aan te raden om een reservering te plaatsen vanwege de beperkte teelt van bijenvolken.

Bijenvolken huren

Naast de optie om een bijenvolk te kopen bij Het Honingmagazijn, is het ook mogelijk om een bijenvolk te huren. Het huren van bijenvolken is ideaal voor fruittelers die tijdelijk de hulp van bijen nodig hebben voor de bestuiving van het gewas in de open- en bedekte teelt. Onze bijen zijn in te zetten voor fruitgewassen zoals appels, blauwe bessen, pruimen, frambozen en aardbeien.

Vanaf maart tot en met oktober zijn onze bijenvolken inzetbaar voor de verhuur. Afhankelijk van het teeltgewas en de periode van inzet is verhuur mogelijk op 3-raams, 6-raams, 10-raams en 20-raams volken. Bij voorkeur plaatsen wij de bijenvolken vlak na de bloei van het gewas op een ruime en verhoogde standplaats. Ook bij het huren van bijen, werken we op basis van reservering.

Lid van NBV en Imkers Nederland

Als (beroeps)imker vind ik het belangrijk dat de belangen van bijen worden behartigd. Daarom ben ik aangesloten bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging en Imkers Nederland. Binnen deze verenigingen staat de focus voornamelijk op het actief ontwikkelen en stimuleren van innovaties, het uitwisselen van kennis en het bevorderen van kwaliteitsverbetering

Complete workshops en cursussen

Bij het doorontwikkelen van het bijenhouden, horen natuurlijk ook compleet verzorgde workshops en cursussen. De beroepsimkers van Het Honingmagazijn geven met veel enthousiasme hun vakkennis door aan iedereen die interesse heeft in het houden van bijen. Bekijk direct ons diverse cursusaanbod en hopelijk zien wen u snel.

Bijen te koop bij Het Honingmagazijn

Een bijenvolk kopen of huren? Voor vrijblijvend deskundig advies, een offerte of een reservering, kun je ons contactformulier invullen, een e-mail sturen naar info@honingmagazijn.nl of bellen naar 06-19374519.

Het Honingmagazijn is een imkerij en imkerwinkel met locaties in Rhenen en Epe waar je terecht kunt voor bijenkasten, imkerkleding, bijenvolken verhuur en zelfs de lekkerste rauwe honing. Bij het plaatsen van een bestelling geniet je van een levering binnen 1-2 werkdagen.

ONZE VOORDELEN

Honingmagazijn

Door onze jarenlange praktijkervaring als beroepsimker en onze productkennis kunt u van ons een goed en eerlijk advies verwachten. In onze winkels vindt u een uitgebreid assortiment imkermaterialen: allerlei soorten bijenkasten, gereedschappen, kleding, ramen, kunstraat, potten en zo veel meer….

WIJ BIEDEN HET BESTE

PROFESSIONELE HOUDERS

Levering binnen 1-2 werkdagen

ECOLOGISCH VERANTWOORD

Wat is een bijenvolk?

Een bijenvolk is een gemeenschap van bijen, bestaande uit een koningin, werksterbijen en darren. Ze werken samen in een bijenkorf of bijenkast om honing te produceren en de kolonie te onderhouden.

Waarom een bijenvolk kopen?

Het kopen van een bijenvolk is een efficiënte manier om te beginnen met bijenhouden. Het versnelt het opstartproces en stelt beginners in staat om direct betrokken te raken bij de fascinerende wereld van bijen.

Wat wordt er geleverd bij de aankoop van een bijenvolk?

Bij de aankoop van een bijenvolk ontvang je doorgaans een koningin, een aantal werksterbijen en darren, samen met de bijenkast. Sommige leveranciers bieden ook ondersteunende materialen en instructies.

Wanneer is het beste moment om een bijenvolk te kopen?

Het voorjaar is vaak het ideale moment om een bijenvolk te kopen. Hierdoor hebben de bijen voldoende tijd om zich te vestigen en zich voor te bereiden op de zomerse honingoogst.