Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Honing slingeren

Honing slingeren is een fascinerend proces in de wereld van bijenteelt, maar wat houdt het precies in? Het is een zorgvuldige werkwijze waarbij bijenhouders honing uit bijenkorven halen nadat de honing geoogst is. Bijenhouders gebruiken hierbij een apparaat dat een honingslinger wordt genoemd en hiermee slinger je de honing uit de bijenraat zodat het klaar kan worden gemaakt voor consumptie. Zin om zelf van start te gaan met honing slingeren? Bekijk ons uitgebreide assortiment en plaats een bestelling in de webshop.

 

Honing slingeren

Hoelang duurt honing slingeren?

Honing slingeren is een methode om de bijenwas en eventuele onzuiverheden te scheiden van de vloeibare honing. Dit proces vereist tijd en geduld, en wordt zorgvuldig uitgevoerd om de kwaliteit van de honing te behouden.

De tijdsduur van het slingeren van honing varieert per seizoenshoning. Elke variant heeft zijn eigen tempo. Bijvoorbeeld, voorjaarshoning kan binnen een week al rijp worden, maar zomerhoning heeft vaak wat meer tijd nodig.

Wat heb je nodig voor honing slingeren?

Om aan de slag te gaan met honing slingeren heb je specifieke producten nodig die je kunt vinden in onze webshop. Hierbij kun je kiezen uit een assortiment van honingslingers en toebehoren:

1. Honingslingers

We bieden verschillende honingslingers aan die geschikt zijn voor diverse behoeften. De tijdsduur van het slingeren kan variëren afhankelijk van het type slinger dat je kiest. Enkele van onze beschikbare honingslingers zijn:

1. Toebehoren

Naast de honingslingers zijn er ook essentiële toebehoren die het slingerproces vergemakkelijken. Deze omvatten:

 • (Voedings)emmers en theedoeken
 • Dubbele honingzeef
 • Ontzegelvork
 • Ontzegelbak
 • Honingschraper
 • Tuinslang

Met deze producten ben je goed uitgerust om op een efficiënte manier honing te slingeren en van de beste resultaten te genieten.

Alles wat je nodig hebt onder één dak

Naast de benodigdheden voor honing slingeren bieden we ook een breed scala aan producten die essentieel zijn voor de verzorging en het onderhoud van bijen. Bij Honingmagazijn kun je terecht voor:

Waarom Honingmagazijn?

Honingmagazijn voorziet de (hobby)imker van alles wat hij/zij nodig heeft. Zo kun je er zowel honing kopen, maar ook hele bijenvolken, bijenkasten en alles wat je maar nodig hebt voor het verzorgen en onderhouden van bijen. Ontdek al onze voordelen.

 • Breed aanbod aan houten en kunststof bijenkasten
 • Deskundig advies van ervaren imkers
 • Zeer scherp geprijsd
 • Snelle levering
 • Afhaalmagazijn in Epe en Rhenen
 • Uitstekende service

Imker worden? Bekijk ons cursusaanbod

Al helemaal enthousiast om aan de slag te gaan met honing slingeren? Misschien is een imker worden iets voor jou. Bij Honingmagazijn kan je een cursus volgen.

Ontdek de boeiende wereld van bijen met de inspirerende cursussen van Honingmagazijn, beschikbaar in zowel Rhenen als Epe. Deze cursussen worden door ervaren imkers gegeven die hun passie en diepgaande kennis met enthousiasme willen delen. Meld je nu aan voor een of meerdere cursussen bij Honingmagazijn en ervaar het zelf.

Aan de slag met honing slingeren

Ontdek het gemak van onze hoogwaardige honingslingers en toebehoren. Bekijk ons assortiment in de webshop en maak het oogsten van jouw honing een moeiteloze ervaring. Bij Honingmagazijn staan we klaar om je te voorzien van de beste apparatuur en expertise, zodat je optimaal kunt genieten van de opbrengst van jouw bijen. Doe vandaag nog je aankoop en ontdek het plezier van honing slingeren.

Wat is het doel van het slingeren van honing?

Slingerhoning is het proces waarbij honing uit de bijenraat wordt verwijderd. Het doel is om zuivere, vloeibare honing te verkrijgen zonder de bijenraat.

Wanneer is het beste moment om honing te slingeren?

Het ideale moment om honing te slingeren is wanneer de bijen de cellen volledig met honing hebben verzegeld. Dit zorgt voor een optimale rijpheid en kwaliteit van de honing.

Hoe gebruik ik een honingslinger?

Plaats de bijenraat in de slinger, draai aan de handgreep en creëer centrifugale kracht. Hierdoor wordt de honing uit de cellen geslingerd en verzamelt het zich aan de wanden van de slinger, klaar om te worden geoogst.

Is het noodzakelijk om geslingerde honing te crèmen?

Crèmeren is optioneel, maar het verbetert de textuur en voorkomt kristallisatie. Verwarm de geslingerde honing lichtjes en meng het met fijn gekristalliseerde honing voor een gladde, smeerbare consistentie.