Bijenwas pastilles

5,5025,95 incl. btw

5,5025,95 incl. btw

Opties selecteren

Bijenwas pastilles

5,5025,95 incl. btw

Bijenwaspastilles

Wishlist icon Add to wishlistAdd to wishlist

Beschrijving

Bijenwas pastilles

Bijenwas pastilles van pure bijenwas kopen? Deze bijenwas pastilles zijn uitermate geschikt voor het zelf maken van zalf, lippenbalsem, kaarsen, bijenwasdoeken, zeep en crème. Het is 100% schone en natuurlijke bijenwas. De pure bijenwas is meerdere keren gereinigd en daardoor direct klaar voor gebruik. De bijenwas pastilles van Het Honingmagazijn zijn gekeurd en goed bevonden voor gebruik in cosmetica en verzorging. Lees meer over dit product en gebruik het voor een van de vele doeleinden.

Bijenwas pastilles van pure bijenwas kopen bij Het Honingmagazijn

Zuivere bijenwas pastilles van pure bijenwas kopen doe je uiteraard bij Het Honingmagazijn. Je kunt bij ons kiezen tussen een zak van 200 gram of zak van 1 kg bijenwas pastilles.

  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Meer dan 25 jaar praktijkervaring met het imkervak
  • Uitgebreid assortiment

Natuurlijke bijenwas

Voordat we je meer vertellen over de oneindige mogelijkheden van bijenwas, is het goed om je te voorzien van wat achtergrondinformatie over dit natuurlijke bijenproduct. Want wat is bijenwas precies? Bijenwas is een vettig stofje die wordt geproduceerd door sommige bijen. De sterke wanden van de cellen in het nest zijn gemaakt van bijenwas en zodra deze zijn gemaakt, stoppen ze deze raten vol met honing en stuifmeel. Honing is zeker niet het enige product afkomstig van bijen dat alle aandacht verdient. Ook zuivere bijenwas hoort namelijk in de schijnwerpers te staan.

Onze eigen bijen maken de bijenwas. Wij maken er weer pastilles van die wij verkopen voor een aantrekkelijke prijs. Dit product is multifunctioneel en voor veel verzorgings- en cosmeticaproducten te gebruiken. Deze pastilles zijn gemakkelijk af te wegen en te verwerken. Wel krijgt pure bijenwas na verloop van tijd een grijs wasemachtig troebel laagje op de buitenzijde. Bij het smelten verdwijnt dit laagje weer.

Hoe wordt natuurlijke bijenwas gewonnen?

De imker is degene die het door bijen geproduceerde goedje ‘oogst’. Hoe de imker dit doet? Hij of zij snijdt met een warm mes de honingraten los. Vervolgens worden deze honingraten gesmolten. Tijdens dit smeltproces scheidt de was zichzelf van de honing. Wanneer de raten volledig zijn gesmolten, blijft er alleen nog was over. Deze vloeibare was wordt vervolgens uitgehard tot pastilles of staven.

Enkele eigenschappen van pure bijenwas

Zuivere bijenwas kopen is een goede keuze, want wist je dat dit stofje honderden eigenschappen heeft die voor veel voordelen kunnen zorgen?

  • Onoplosbaar: bijenwas is onoplosbaar in water, hierdoor kan je het bijvoorbeeld gebruiken om schoenen waterdicht te maken
  • Goed voor je huid: bijenwas komt vaak voor in verzorgingsproducten en zijn essentieel voor huidbeschadigingen zoals blauwe plekken en brandwonden
  • Schone en rookloze verbranding: bij bijenwas mag je ervanuit gaan dat er geen sprake is van luchtvervuiling, wat bijenwas een geschikt bestanddeel maakt voor kaarsen
  • Laag smeltpunt: Door het lage smeltpunt van bijenwas, zet je dit bijenwas pastilles eenvoudig om van vast en hard naar vloeibaar. Bijenwas smelt namelijk al bij een temperatuur van tussen de 62 en 65 graden

Kaarsen maken met bijenwas

Met bijenwas pastilles kun je zelf kaarsen maken, deze kaarsen heten dan waskaarsen. Zoals we je net vertelden, is er geen sprake van luchtvervuiling zoals roetdeeltjes. De waskaars zorgt voor een volledig schone verbranding. Let wel op: laat waskaarsen nooit onbewaakt branden. Bijenwas kan namelijk minder consistent branden dan paraffine. Ook gegoten waskaarsen kunnen last krijgen van een troebel laagje. Door de kaars met een föhn of waterstraal licht te verwarmen verliest de kaars het laagje weer.

Natuurlijke bijenwas kopen voor poetsmiddel

Pure bijenwas is niet alleen voor cosmetica en verzorging een uitermate geschikte multifunctioneel product. Wist je dat bijenwas zelfs als poets- en glansmiddel voor onbewerkte houten voorwerpen en vloeren wordt gebruikt? Vroeger werd zuivere bijenwas zelfs gebruikt op schepen, omdat de vettige stof het hout goed kon onderhouden en laten glanzen.

Het Honingmagazijn is een imkerij in Rheden en Epe. Naast dat wij jarenlange praktijkervaring hebben, kun je bij ons ook bijen- en imkerproducten zoals bijenkasten, imkerkleding en pure bijenwas kopen. In onze webshop vindt je meer producten die je nodig hebt om waskaarsen te maken , bijvoorbeeld mallen voor het gieten van kaarsen. Ook andere bijenproducten kunt u kopen in onze webshop, zoals honing, boeken en snoepgoed.

Zuivere bijenwas pastilles kopen

Natuurlijke bijenwas kopen doe je natuurlijk bij een imker. Als je besluit om pure bijenwas pastilles te kopen in onze webshop, profiteer je van aantrekkelijke prijzen, een veilige betaalomgeving en snelle levering. Bestel daarom direct de bijenwas pastilles in de gewenste hoeveelheid van 200 gram of 1 kg in onze winkel.

Wil je graag zuivere bijenwas kopen, maar heb je nog enkele vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op! Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@honingmagazijn.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Inhoud

1 kg, 200 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bijenwas pastilles” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *