Toont alle 2 resultaten

 

MediGran Bijenmengsels

Biodiversiteit

Het belang van wilde bloemenmengsels

Vlinders, bijen, hommels en insecten zorgen ze voor de instandhouding van de botanische biodiversiteit. Bloemplanten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bestuivers, vooral insecten. Veel bestuivende insecten en een rijke flora scheppen op hun beurt weer een voedselbron voor vogels en andere dieren. Bestuivers (en bestuiving) vormen dus een belangrijke schakel in ecosystemen en zijn daarmee essentieel voor de biodiversiteit.

Bestuivers zijn voor hun voortbestaan vooral afhankelijk van voldoende voedselbronnen. Stuifmeel en nectar moeten gedurende bijna het gehele seizoen beschikbaar zijn.

Het is dus belangrijk om te zorgen dat bermen, oevers, groenstroken, plantsoenen, recreatieterreinen en braakliggende een rijke varietie aan voedsel- en waardplanten bieden van met name inheemse soorten. Alle wilde bloemenmengsels van MediGran zijn geschikt om de biodiversiteit van een perceel te vergroten. Met name de specifieke mengsels als het bijenmengsel, de vlinderbloemenmengsel en de nectarhoudende mengsels kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren.