Podcast

Leo's bijen advies

Luister naar onze podcast, naar de ervaringen die we delen vanuit onze eigen beroepsimkerij, maar ook naar onze gastsprekers. Ook zij delen graag hun kennis en ervaringen. We behandelen ook actuele onderwerpen en beantwoorden vragen van onze luisteraars.


Leo's bijen advies

Wij delen allemaal dezelfde passie *bijen houden*! Maar dat gaat meestal niet vanzelf.

Elk jaar is anders, elk bijenvolk is anders, elke omgeving is anders.

Het gezond en vitaal houden van een volk vraagt, zeker met de klimaatveranderingen, veel kennis en ervaring van de imker. Meebewegen met de natuur, handelen op het juiste moment, vroegtijdig waarnemen en rekening houden met allerlei externe factoren, dit alles speelt een rol en je zult hierop moeten anticiperen met je bijenvolk.

Dit is een doorlopend proces voor de imker, waarbij het belangrijk is om basiskennis te hebben van het bijenhouden, je bewust te zijn van de drachten in de directe omgeving en het kunnen monitoren van de bijengezondheid. Je moet je bijenvolk kunnen “lezen” of leren lezen.

Door onze jarenlange ervaring en het beroepsmatig werken met honderden bijenvolken, waarin alle facetten van het bijenhouden zitten, zoals vermeerdering, koninginneteelt, bestuiving, honingproductie en de bijengezondheid, beschikken wij over veel praktische kennis. Met deze kennis en ervaring willen wij je graag helpen met je vragen. Wij kunnen je advies geven en praktisch begeleiden in je bijenstal. Mogelijkheden om mee te kijken/ te doen op onze professionele imkerij zijn er volop.