Formivar 60% (Mierenzuur)

15,95 incl. btw

Formivar (Mierenzuur) 60%, fles 1 liter

Mierenzuur (Formivar) voor imkers en hun bijen

Mierenzuur is een organisch zuur dat in oplossing verkrijgbaar is. Door een mierenzuuroplossing in verdampers te gebruiken in bijenkasten worden varroamijten gedood, wasraat opgeslagen en wasmotten voorkomen. Varroamijten overleven het carbonzuur niet, omdat hun ademhalingsstelsel aangetast wordt.

Wat is mierenzuur?

Mierenzuur is een zeer corrosief carbonzuur en staat bekend als het eenvoudigste carbonzuur. Als het zuur in contact komt met de huid, kan het brandwonden veroorzaken. Ook het mierenzuurgas inademen is schadelijk. Bij het gebruik van mierenzuuroplossing moeten imkers ondoorlatende handschoenen aandoen. Het brutoformule wordt omschreven als HCOOH.

Onze 60% mierenzuur is uitermate geschikt voor gebruik in verdampers voor varroabestrijding. Iets minder geconcentreerd, maar daardoor ook minder risico bij het toepassen. De inhoud van onze fles is 1 liter.

Tips voor het gebruik van carbonzuur

Hieronder volgen enkele tips voor het gebruik van mierenzuur bij de bestrijding van varroamijten.

  • Bewaar de mierenzuur oplossing in de koelkast
  • Haal het zuur voor gebruik uit de koelkast
  • Zorg voor voldoende ventilatie bij het werken in de bijenkasten
  • Houd een emmer met water gereed om te kunnen spoelen als uw hand in contact komt met het mierenzuuroplossing
  • Werk bij voorkeur met zijn tweeën

Mierenzuur kopen in onze webshop

Wilt u graag mierenzuur kopen? Dat kan heel eenvoudig in onze webshop. Klik op de Direct Bestellen button en uw bestelling wordt in gang gezet.

Heeft u nog vragen die u voordat u het mierenzuur gaat kopen nog beantwoord wilt hebben? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag persoonlijk advies.

Gewicht 1,3 kg
Afmetingen 300,000 × 80,000 × 80,000 cm
Verpakking Per