Beemunch

Exclusief verkrijgbaar bij imkerwinkel en imkerij Het Honingmagazijn Epe & Rhenen: BeeMunch bijenvoeding! Om de gezondste en gelukkigste bijen te houden, voorziet u ze van voer dat zo is samengesteld om het bijenvolk niet bloot te stellen aan ingrediënten die schadelijk zijn voor hun welzijn. Ook de gezondheid van uw bijenvolk bevorderen? Bekijk het BeeMunch bijenvoer assortiment in onze webshop en plaats een bestelling.

GOEDE RESULTATEN

BeeMunch: enkel biologische ingrediënten

Het Nederlandse BeeMunch is onderdeel van Pure Life Organic Foods. Met jarenlange ervaring in de suikerbusiness, begrijpt het team achter dit bijenvoedingsmerk als geen ander wat de vitale rol van de honingbij is voor onze biodiversiteit. Daarom zetten zij zich in om imkers te ondersteunen bij de bijenteelt. BeeMunch beschikt over een productlijn die de bij helpt om een sterke immuniteit op te bouwen. Deze producten bestaan enkel uit biologische ingrediënten: rijstsiroop met een hoog fructosegehalte en invertsuiker. Maar wat is invertsuiker precies?

Invertsuiker

Invertsuiker staat ook wel bekend als glucose-fructosesiroop. Dit type suiker is een mengsel van glucose en fructose, verkregen door het proces invertsuikering. Met behulp van het enzym invertase wordt tijdens dit proces sacharose opgesplitst in de componenten glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker). Hierdoor ontstaat een suikersiroop met een hoog fructosegehalte, die zoeter is dan normaal suiker.

Onder imkers is invertsuiker een geliefde manier om een bijenvolk te voeden tijdens het inwinteren. Het maakt de bij namelijk gezond en sterk, wat vervolgens resulteert in een nog hogere honingopbrengst. Het voeden van bijen doet u door gebruik te maken van een voerbakje, dat u op de dekplank plaatst. Zo kunnen de bijen het bijenvoer makkelijk opnemen.

De samenstelling van BeeMunch bijenvoer

Zoals we u net vertelden, bestaat het bijenvoer van BeeMunch uit een combinatie van rijstsiroop met een hoog fructosegehalte en invertsuiker. Met een bijna identieke samenstelling als bloemennectar, is het bijenvoer van BeeMunch dé manier om honingbijen te laten genieten van 100% biologisch bijenvoer dat zeker in de smaak gaat vallen. Het voer is zoet en mild van smaak en heeft een transparant tot geelbruine kleur. Daarnaast kost het de bij weinig energie om deze unieke combinatie van rijstsiroop en invertsuiker te nuttigen en aan te sterken.

Enkele eigenschappen van BeeMunch bijenvoer:

  • Brix-waarde: 70
  • PH: 3,7 - 5,5
  • Fructosegehalte: 50%
  • Glucosegehalte: 45%
  • Sucrosegehalte: 5%


Het bijenvoer blijft 3 jaar goed, mits bewaard in een droge en goed geventileerde omgeving waar geen stof of hitte bij kan komen. Wij raden het aan om BeeMunch producten te bewaren bij een binnentemperatuur van 15°C - 25°C.

Bekijk het assortiment en plaats een bestelling

Wilt u ook uw honingbijen gezond bijvoeden? Bestel dan de biologische bijenvoer van BeeMunch! Bekijk ons exclusieve assortiment en plaats een bestelling in de webshop. Heeft u vragen over het bijenvoer of een andere vraag? Neem dan gerust contact op, we helpen u graag verder.

ONZE VOORDELEN

Honingmagazijn

Door onze jarenlange praktijkervaring als beroepsimker en onze productkennis kunt u van ons een goed en eerlijk advies verwachten. In onze winkels vindt u een uitgebreid assortiment imkermaterialen: allerlei soorten bijenkasten, gereedschappen, kleding, ramen, kunstraat, potten en zo veel meer….

WIJ BIEDEN HET BESTE

PROFESSIONELE HOUDERS

Levering binnen 1-2 werkdagen

ECOLOGISCH VERANTWOORD