• Epe
  • Rhenen

Imkervakhandel

Het Honingmagazijn

Slingeren bij het honingmagazijn in Epe en in Rhenen.

Voor imkers die zelf niet over alle apparatuur beschikken bestaat de mogelijkheid om tegen een vergoeding van € 9,00 per uur bij Het Honingmagazijn gebruik te maken van het geheel uitgeruste en ingerichte slingerlokaal. In principe behoeft een imker alleen zijn te slingeren ramen mee te nemen en een emmer om de honing na het slingeren in te doen (hoewel zelfs die bij ons verkrijgbaar is). We verwachten wel dat u, wanneer u gebruikt maakt van onze slingerruimte, deze weer achterlaat zoals u hem heeft aangetroffen. Vraag hier naar de mogelijkheden per e-mail:  info@honingmagazijnepe.nl of bel tijdens openingstijden : 06 11950583.

Overname imkervakhandel Het Honingmagazijn Epe

Vanaf 1 februari 2021 zal Het Honingmagazijn in Epe, nadat het in 15 jaar is opgebouwd en geleid door Fraukje Bonnema en Eric van Leeuwen, worden overgenomen door de familie Gensen. Zij zijn, nadat hun eindbestemming bij het Bijenhuis in Wageningen bleek te zijn veranderd, daar recent uitgestapt.

Leo, Conny en Justin Gensen zullen samen met hun medewerkers, met de wind van ervaring, vakbekwaamheid en klantgerichtheid in de zeilen, de koers van Het Honingmagazijn voortzetten met als thuishaven uiteraard Epe en (nieuw) Rhenen.

Het bedrijf in Epe, dat bekend staat als de vakhandel voor imker en honingliefhebber alsook geroemd wordt om haar kwaliteit en service, zal worden uitgebreid met een winkel in Rhenen, aan de Noordelijke Meentsteeg 18. Deze locatie met een bekende historie (o.a. de imkerij van Kees van Holland) beschikt eveneens over een grote bijenstal, een bijzondere korvenstal en een honingslingerruimte. De winkel “Honingmagazijn Rhenen” zal medio maart haar deuren openen. Openingstijden van de winkel zijn op donderdag en vrijdag van 9.30u tot 17.30u en op zaterdag van 9.30u tot 16:00u. Ook kunt u hier uw webshop bestelling afhalen. De openingstijden van het Honingmagazijn Epe blijven ongewijzigd.


ImkerOpleidingsCentrum
Deze centraal gelegen imkerij / winkel zal vanaf februari tevens de invulling krijgen van ImkerOpleidingsCentrum. Het gehele jaar worden er cursussen, workshops en rondleidingen gegeven. Leo Gensen deelt graag zijn jarenlange ervaring en kennis en hoopt, samen met enkele gastdocenten, de imker meer praktische vaardigheden te geven en als vraagbaak te dienen voor imkerend Nederland. 

Hof van Epe
Fraukje en Eric gaan niet stilzitten. Zij zullen het komende seizoen de overname achter de schermen begeleiden en verder werken aan hun droom om een ecologische oogsttuin en voedselbos aan te leggen. Ze zijn al begonnen met het realiseren van “Hof van Epe”op het land achter het bedrijf aan de Tongerenseweg-zuid. Eric zal verdergaan met de teelt van de Zwarte Bij, zowel in Epe als op zijn thuislocatie Terschelling. Natuurlijk zal hij zijn ervaring en kennis ook inbrengen binnen het ImkerOpleidingsCentrum.

Boek “Bijenhouden hoe doe je dat?”
Het veelgebruikte cursusboek voor de beginnerscursus en prima naslagwerk voor alle imkers is, mede dankzij onze inspanningen, in herdruk gegaan. Het is dus weer te koop en in prijs verlaagd, het kost nu bij ons € 19,95.

ENQUETE:
Wij zijn door de fabrikant benaderd om bij onze klanten te peilen of er behoefte bestaat aan een biologische variant van Trim-O-Bee. Wij verzoeken u allen om aan ons kenbaar te maken of u hieraan wel of niet behoefte zou hebben. Dit kan  door middel van het zenden van een email, dit kunt u hier doen.

Goed nieuws voor de milieubewuste imker:
Het Honingmagazijn was al enige tijd op zoek naar een alternatief voor de milieubelastende verpakkingen van ons hoogwaardig kwaliteitsproduct Trim-O-Bee wintervoer. Lees hier meer.

Koninginnen arrestraam voor de MiniPlus
Hier: Koninginnen arrestraam MiniPlus vindt u het nieuwe arrestraam voor de MiniPlus.

Het boek van Emile Warré in het Nederlands is uit!
De Nederlandse vertaling heeft lang op zich laten wachten, maar is nuverkrijgbaar. Een gemakkelijk te lezen boek over het houden van bijen in het algemeen en het imkeren met de Warrékast in het bijzonder. Met een reeks recepten voor honinglekkernijen en producten met was en propolis.Kijk hier om het te bestellen.

Opzetrand voor een kunststof 6-raams kastje.
Dit door ons ontwikkelde opzetrandje maakt het mogelijk om de 6-ramer van voer te voorzien en hem toch nog gewoon te kunnen afsluiten. Het dak van de 6-ramer past er gewoon bovenop. Voor de prijs en om hem te bestellen kijkt u hier.

flexibel propolisrooster voor spaarkast, segeberger, frankenbeute en dadant.
We hebben een nieuw propolisrooster in huis. Dit is een flexibel kunststof rooster, hetgeen het winnen van propolis gemakkelijk maakt, omdat je het rooster opgerold in de vriezer kunt stoppen. Vervolgens is de propolis er gemakkelijk uit te kloppen. Voor de prijs en om hem voor de Spaarkast te bestellen kijkt u hier.
Voor de andere formaten kunt u bij de betreffende kasten kijken.
nieuwe overwinteringskast voor de kieler kastjes
We hebben een kastje ontwikkeld voor het overwinteren van bijen uit Kieler kastjes. Dit kastje is inmiddels bij ons te koop.

nieuw! ontzegelmachine nederlandse maat

Sinds kort verkopen wij een puur degelijke Duitse ontzegelmachine die het leven van de imker met wat meer volkjes aanzienlijk gemakkelijker kan maken. Voor een filmpje met uitleg over het gebruik kijkt u hier.
Om dit apparaat te bestellen kijkt u hier.