• Veluwe
  • Terschelling
  • 4.4 van de 5 sterren

Imkervakhandel

Het Honingmagazijn

Cursus Korfimkeren

Het Honingmagazijn organiseert in samenwerking met Rob van Hernen vanaf januari de cursus Korfimkeren. Rob is een beroepsimker met enkele honderden korven. Tevens is hij leraar Bijenteelt. De cursus zal bestaan uit enkele theorielessen, die gegeven worden bij Het Honingmagazijn in Epe. De praktijklessen worden gegeven bij de stand van Rob van Hernen.

Eind november – begin december zullen het definitieve programma en de kosten bekend zijn.

U kunt zich hier nu reeds vrijblijvend opgeven, want het aantal plaatsen is beperkt.

Workshop propolis tinctuur en zalf maken

Op de pagina “cursusaanbod” vindt u de nieuwe datum (9 november!) voor deze workshop in november en het programma. Aanmelden kan ook hier.

ENQUETE:

Wij zijn door de fabrikant benaderd om bij onze klanten te peilen of er behoefte bestaat aan een biologische variant van Trim-O-Bee. Wij verzoeken u allen om aan ons kenbaar te maken of u hieraan wel of niet behoefte zou hebben. Dit kan door middel van het zenden van een email, dit kunt u hier doen.

Vanaf 25 mei beschikbaar:

Onbevruchte koninginnen van de BE2-999-8-2018 Apis Mellifera Mellifera, Inlandse Zwarte Bij. Uitlevering op volgorde van aanmelding.
Prijs: € 15,– per stuk. U kunt zich hier aanmelden.

Nateelt van de 99-193-62135-2018 Carnica Krainer (Kärnten Imkerschule Oostenrijk) standbevrucht € 25,– en onbevrucht € 12,50 per stuk. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Goed nieuws voor de milieubewuste imker:

Het Honingmagazijn was al enige tijd op zoek naar een alternatief voor de milieubelastende verpakkingen van ons hoogwaardig kwaliteitsproduct Trim-O-Bee wintervoer. Lees hier verder.

Voor vervoer van uw kastjes naar het bevruchtingsstation:

Een nieuwe, gemakkelijke manier om de Kieler kastjes naar het bevruchtingsstation te brengen: kijk hier!

Koninginnen arrestraam voor de MiniPlus

Hier: Koninginnen arrestraam MiniPlus vindt u het nieuwe arrestraam voor de MiniPlus.

Het boek van Emile Warré in het Nederlands is uit!

De Nederlandse vertaling heeft lang op zich laten wachten, maar is nuverkrijgbaar. Een gemakkelijk te lezen boek over het houden van bijen in het algemeen en het imkeren met de Warrékast in het bijzonder. Met een reeks recepten voor honinglekkernijen en producten met was en propolis.

Kijk hier om het te bestellen.

nieuw bij het honingmagazijn:

Opzetrand voor een kunststof 6-raams kastje. Dit door ons ontwikkelde opzetrandje maakt het mogelijk om de 6-ramer van voer te voorzien en hem toch nog gewoon te kunnen afsluiten. Het dak van de 6-ramer past er gewoon bovenop.

Voor de prijs en om hem te bestellen kijkt u hier.

flexibel propolisrooster voor spaarkast, segeberger, frankenbeute en dadant

We hebben een nieuw propolisrooster in huis. Dit is een flexibel kunststof rooster, hetgeen het winnen van propolis gemakkelijk maakt, omdat je het rooster opgerold in de vriezer kunt stoppen. Vervolgens is de propolis er gemakkelijk uit te kloppen.

Voor de prijs en om hem voor de Spaarkast te bestellen kijkt u hier.
Voor de andere formaten kunt u bij de betreffende kasten kijken.

nieuwe overwinteringskast voor de kieler kastjes

We hebben een prototype ontwikkeld voor het overwinteren van bijen uit Kieler kastjes. Dit kastje is nog niet te koop, het moet nog geproduceerd worden. Toch willen we u een blik op en in het kastje niet onthouden:

nieuw! ontzegelmachine nederlandse maat

Sinds kort verkopen wij een puur degelijke Duitse ontzegelmachine die het leven van de imker met wat meer volkjes aanzienlijk gemakkelijker kan maken. Voor een filmpje met uitleg over het gebruik kijkt u hier.

Voor bestellen kijkt u hier.

slingeren bij het honingmagazijn

Voor imkers die zelf niet over alle apparatuur beschikken bestaat de mogelijkheid om tegen een vergoeding van € 9,00 per uur bij Het Honingmagazijn gebruik te maken van het geheel uitgeruste en volgens de laatste hygiëne-eisen ingerichte slingerlokaal. In principe behoeft een imker alleen zijn te slingeren ramen mee te nemen en een emmer om de honing na het slingeren in te doen (hoewel zelfs die bij ons verkrijgbaar is). We verwachten wel dat u, wanneer u gebruikt maakt van onze slingerruimte, deze weer achterlaat zoals u hem heeft aangetroffen. Vraag hier naar de mogelijkheden per e-mail of bel tijdens openingstijden met Fraukje Bonnema: 06 11950583.