• Epe
  • Rhenen

Imkervakhandel

Het Honingmagazijn

Goed nieuws voor de milieubewuste imker:

Het Honingmagazijn was al enige tijd op zoek naar een alternatief voor de milieubelastende en moeilijk hanteerbare verpakkingen van ons hoogwaardig kwaliteitsproduct Trim-O-Bee wintervoer.
In samenwerking met Rafti, de producent van Trim-O-Bee, een dochter van het Duitse bedrijf Südzucker, kunnen wij vanaf medio juni APIinvert in Bag-in-Box (ofwel Zak-in-Kartonnen-doos) leveren in 16 kg verpakking, dit is 2 kilo meer dan de Trim-O-Bee jerrycan of emmer!

Deze verpakking is ten opzichte van de 14 kilo plastic jerrycans en emmers veel minder milieubelastend, 95% van de cans en emmers wordt na gebruik weggegooid. Met deze nieuwe verpakking kun je gemakkelijker stapelen, is het risico van lekken bij het vervoer een stuk kleiner en heb je veel minder afval; bovendien is het scheidbaar: de plastic zak in de plastic bak, de kartonnen doos bij het oud-papier. Minder volume dus en meer gemak.
APIinvert bevat een combinatie van fructose, glucose en sucrose die voor de bijen beter opneembaar is en niet klontert wanneer het door de bijen wordt opgeslagen, waardoor het geschikt is om het hele jaar door als bijvoer te worden gebruikt. Bovendien is APIinvert lang houdbaar.
Een vergelijking met het gebruik van suikeroplossing laat zien dat de kosten ongeveer gelijk zijn, omdat APIinvert 15% meer drogestof bevat dan een 3 : 2 suikeroplossing.
Een bijkomend voordeel van ApIinvert Bag-in-Box is dat het 2 kilo drogestof meer bevat dan de jerrycans/emmers, wat in Duitsland wordt aanbevolen om de bijenvolken goed de winter door te helpen.
Ze kosten € 15,50 per box. Bestellen kunt u hier.

De Bag-in-Box levert schenkgemak en is hersluitbaar: