veluwe

terschelling

bij-op-lamsoor.png
 
 

Cursusaanbod seizoen 2018-2019

Beginnerscursus bijenhouden februari 2018

Vanaf de eerste lessen, die beginnen half februari, leert de cursist de hele cyclus van het bijenjaar kennen. Er zijn een aantal theorielessen op de donderdagavond, maar het meeste is praktijk, op zaterdagmorgen en in de zomer weer op donderdagavond. Er wordt in het volk gekeken hoe je het gedrag van de bijen leert herkennen, hoe je je bijenvolk gezond houdt, hoe het bijenjaar verloopt, hoe je zelf raampjes maakt en hoe je moet slingeren. Er wordt (indien mogelijk) naar het fruit gereisd en/of naar de heide. Aan het einde van de cursus, in september-oktober, volgt een eindtoets van de theoretische kennis. Elke cursist die deze toets met voldoende gevolg aflegt ontvangt een diploma. Informatie over de kosten e.d. krijgt u bij aanmelding. Aanmelden kan nog, Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Cursus korven en manden vlechten

Op de eerste donderdag van november 2018 is een nieuwe cursus korfvlechten gepland. Deze vindt plaats op 10 donderdagavonden van 19.00 - 21.30 uur in de educatieruimte van Het Honingmagazijn. De cursus is ook geschikt voor niet-imkers, want men kan ook leren manden vlechten. De kosten voor de cursus zijn € 135,--, inclusief materialen, koffie en thee. Aanmelden kan, Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Een aantal gevorderden gaan dit jaar een vierkante (uddeler) korf vlechten. Hieraan kunnen mensen die al een aantal jaren korven vlechten deelnemen, ook als u hiervoor interesse heeft kunt u zich aanmelden.

Cursus Koninginnenteelt

De cursus Koninginnenteelt vindt plaats in maart en april 2018. De eerste avonden zijn theorie-avonden. Er volgen daarna praktijkdagen, deze worden waarschijnlijk in mei ingepland. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en de ontwikkelingen in de bijenvolkeren. De cursus wordt gegeven door Henk Rostohar. De kosten voor deze cursus (7 bijeenkomsten) bedragen € 135,-- exclusief cursusboek. U kunt zich Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. aanmelden.

Workshop

Er staat voor 2018 een workshop gepland op het gebied van:

- bijenhygiëne - hoe voorkom ik ziektes?

Voor alle cursussen geldt dat ze uitsluitend plaatsvinden bij voldoende deelname.

Aanmelden kan via deze link: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

De kosten van de verschillende cursussen en workshops zijn onder voorbehoud, aangezien deze afhankelijk zijn van de beschikbare docenten, het aantal deelnemers en het aantal bijeenkomsten.

 

 
© 2007 - 2018 Het Honingmagazijn